DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ocon jövőre visszatérhet, de nem a Mercedesszel

Bár a Mercedes F1-es tartalékpilótája elsősorban Bottas helyére pályázik, nem zárja ki annak lehetőségét sem, hogy jövőre egy másik csapathoz szegődjön. Többekkel is zajlanak a tárgyalások.

Megeshet, hogy Esteban Oconnak kitérőt kell tennie, mielőtt ülést kap álmai csapatánál, a Mercedes Formula-1-es istállójánál. A márka protezsáltja a tavalyi év végén veszítette el helyét a Racing Pointnál, azóta pedig a címvédőknél a partvonalról tartalékosként várja az első adandó alkalmat, hogy versenyautóba ülhessen. A francia a korábban gyengélkedő Valtteri Bottas autójára pályázott, ám a finn az idei szezonra összeszedte magát, így Ocon elkezdett más csapatoknál puhatolózni egy esetlegesen felszabaduló helyért. A Top Gearnek adott interjújában elárulta, több istállóval is kapcsolatban áll.

 ocon-portre-20191



"Jelen pillanatban próbálunk megoldást találni, több csapattal is zajlanak a tárgyalások. Ezek azonban egyelőre csak beszélgetések, és azt már megtanultam, hogy amíg nincs aláírva a szerződés, addig nem garantált a hely. Lehetőségek viszont lesznek, mi pedig a jó irányba tartunk."

Az idie évre megerősödő Bottast látva Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke korábban már azt pedzegette, akár el is engedné Ocont egy másik csapathoz, csak hogy a fiatal minél hamarabb visszakerüljön az F1 körforgásába. Ocon ezt a hírt nagy örömmel fogadta.

"Nagyszerű" - reagált a 22 éves versenyző. "Ez azt jelenti, hogy Toto és a csapat teljes mékrtékben támogat engem, és azt szeretné, ha bármi áron autóba ülnék. Ez nagyon fontos számomra. Tényleg hisznek bennem."

Ocon számára három istálló is szóba jöhet 2020-ra. A Renault Daniel Ricciardo megszerzése előtt már tavaly is tárgyalt vele, a Haasnál jelenleg egyik pilótával sem elégedett a csapat, de különböző híresztelések szerint Robert Kubica helye sem garantált a Williamsnél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: