DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Amúgy is nyertem volna

A világbajnok szerint nem a biztonsági autó miatt győzött, egyébként is ő lett volna az első, mert jobb volt a stratégiája és az egy bokszkiállására nem lett volna válasza Valtteri Bottasnak.

Ahogy mi is megírtuk, Lewis Hamilton szerint az ő gáláns magatartása miatt tudta őt visszaelőzni Valtteri Bottas a Brit Nagydíjon, a világbajnoki címvédő pedig azt is hozzátette, hogy bár a biztonsági autóval szerencséje volt, de összességében anélkül is nyerni tudott volna - egyszerűen stratégiailag úgy alakította a futamát, hogy ez legyen a vége.

"Azt várták tőlem, hogy gumikíméléssel kezdem a futamot, úgyhogy a legelejétől nyomtam, ami a csövön kifért. Az egyértelmű, hogy senki, Valtteri sem számított rá. Pénteken mindenki más gumijai nagyon koptak, enyém volt a legjobb hosszú etap és biztos vagyok benne, hogy mindenki nézte az adataim, illetve hogy hogyan spóroltam, próbálták ugyanazt megcsinálni, úgyhogy én ennek a teljes ellentétét csináltam" - magyarázta a futam elején mutatott agresszivitását a brit versenyző.

dri



A biztonsági autó aztán valóban jól jött ki neki, így Bottas elé került, akinek ráadásul még egyszer ki kellett jönnie a bokszba, de Hamilton szerint ő amúgy is egy kiállásos stratégián volt. "Én egy kiálláson voltam, ő pedig kettőn, szóval a biztonsági autó nem jelentett különbséget. Amikor kiment a bokszba, az volt a terv, hogy megnyújtom az etapom, amennyire csak lehet. Azt hiszem, hogy négy körig voltam még kint és még egy-kettőt bírtam volna" - elemezte a helyzetet.

"Ebben az időszakban egyáltalán nem közeledett hozzám. Közelednie kellett volna, de nem tette, megmaradt köztünk ugyanaz a különbség. Ha még egy kört kint maradtam volna, visszajöttem volna mögé a pályára a friss kemény gumijaimon és megvárhattam volna, amíg újra kimegy a bokszba. Úgyis meglett volna a 21 másodperces előnyöm, szóval nem jelentett ez igazán különbséget."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: