Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. február 26. péntek
F1

Anthony Hamilton: Fantasztikus lenne, ha Alonso visszatérne

Olyan F1-hez kapcsolódó személyek is örülnének, ha Fernando Alonso újra a mezőny tagja lenne, akikre sosem gondolnánk: kinek jutna eszébe, hogy Lewis Hamilton apja visszavárja a spanyolt?

Számos rajongó és Formula-1-hez kötődő személy titokban – vagy egészen nyíltan – abban reménykedik, hogy Fernando Alonso 2020-ban visszatér a rajtrácsra. A királykategóriától tavalyi szezon végén visszavonult spanyol elismerte, a lehetőség nem kizárt, amennyiben nyerő autó áll a rendelkezésére. Az F1-ben 17 szezonon át versenyző kétszeres világbajnok visszatérésének még olyanok is örülnének, akikre sosem gondolnánk: például Lewis Hamilton apja.

„Személy szerint úgy gondolom, Fernando túl hamar visszavonult, igaz, teljesen meg tudom érteni, miért” – mondta Anthony Hamilton a spanyol Movistar csatornának. Mit szólna az idősebb Hamilton ahhoz, ha Alonso újra a mezőnyben lenne? „Ha visszatérne, az fantasztikus lenne. Ennek a sportnak újra szüksége van olyan karakterre, amilyen ő.”

Lewis és Anthony Hamilton 2007-ben


Anthony Hamilton nyilatkozata a 12 évvel ezelőtt történtek fényében pikáns: 2007-ben, a McLarennél Fernando Alonso és Lewis Hamilton csapaton belüli rivalizálása során nagy beleszólása volt fia minden egyes lépésébe, mivel ekkor még aktívan menedzselte őt, így fontos szerepe volt abban is, hogy a két pilóta közti kapcsolat elmérgesedett. A belharcból a Hamiltonok jöttek ki győztesen, Alonso pedig elhagyta a csapatot, ahova csak 2015-ben tért vissza. Az évek során Lewis Hamilton teljesen függetlenné vált apjától, aki vendégként csak néhány versenyen jelenik meg, mint a hétvégi Brit Nagydíj.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?