DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen: Mégis honnan kellene tudnom, mi lesz holnap?

Az Alfánál nem teljesen erre az eredményre számítottak, viszont így, hogy nem jutottak a Q3-ba, szabadon választhatnak gumit. Giovinazzi szerint ez előny, Raikkönen meg lekiabálta, aki ezt kérdezte.

Antonio Giovinazzi a 11., Kimi Raikkönen pedig a 12. helyről fog indulni a vasárnapi futamon Silverstone-ban. Az olasz pilóta jobb időt tudott futni szombaton csapattársánál, és egyfelől csalódott, másfelől viszont látja annak is az előnyét, hogy nem jutottak be a harmadik szakaszba.

„Kissé frusztráló volt egy tizeddel lemaradni a Q3-ról. Nagyon jónak éreztem az utolsó köröm a Q2-ben, de aztán az utolsó kanyarban elkövettem egy apró hibát, és mivel nagyon szoros a középmezőny, ezért ezt az árat fizettem” – összegezte a kvalifikációját az olasz pilóta.

Raikkönen többet szeretett volna elérni


„Többet akartunk ettől elérni, de még mindig jó esélyünk van, hogy holnap egy erős versenyt fussunk. Pozitívum, hogy magunk dönthetjük el, melyik abroncson vágunk neki a versenynek, ez előnyt jelenthet. Nem volt jó a hosszútávú tempónk a lágyakon, így talán jobb ötletnek tűnik valamelyik keményebb keverékkel nekivágni a futamnak. Épp csak kívül vagyunk a pontzónán, de ezen egy jó rajttal és stratégiával segíthetünk.”

Kimi Raikkönen is úgy érzi, ettől többet kellett volna elérniük, azonban ez a reális végeredmény számukra: „Hogy őszinte legyek, nem ebben reménykedtünk, de az igazság az, hogy nem is nagyon volt sokkal több tempónk ennél. Ez egy nehéz hétvégének ígérkezik számunkra, nem könnyű összerakni a dolgokat. Mindenki azt kérdezgeti tőlem, hogy előnyt jelent-e a szabad gumiválasztás. Mégis honnan a fenéből kellene tudnom? Majd holnap meglátjuk…” – értékelt ingerülten a Jégember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: