Steward
Strommer Benjamin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 31. vasárnap
F1

Vettel még hisz a bajnoki címben

Bár idén még egyetlen futamot sem nyert a Ferrari F1-es csapata, Sebastian Vettel úgy érzi, a világbajnoki címről még korai lenne lemondani. A következő futamokat kritikusnak tartja.

Közeledünk a 2019-es Formula-1-es szezon féltávjához, és a mezőny három legerősebb csapata közül mostanra már csak a Ferrari neve mellett nem szerepel futamgyőzelem. Az olaszok szorgosabb pilótája, Sebastian Vettel 123 pontot gyűjtött az eddigi versenyeken, ami 74 egységgel, vagyis hajszál híján három futamgyőzelemnyivel kevesebb, mint az élen álló Lewis Hamilton pontmennyisége. A nyeretlenség és a tetemes hátrány ellenére Vettel még nem engedte el a világbajnoki címet, bár azt hozzátette, legtöbb gondolata nem ekörül forog.

 olle-vettel-kanada1"Szerintem semmi okom arra, hogy ne higgyek benne, de nem ez jár a fejemben lefekvéskor. Várom a soron következő és az az utáni futamot is. Sok dolog van a listánkon, és sok munka áll előttünk. Természetesen a nyári szünet előtti versenyek kulcsfontosságúak, és erősebb csomag kell ahhoz, hogy megfordítsuk az állást. Olyan erős csomagra van szükségünk, amivel győzni tudunk."

A Ferrari a legutóbbi versenyhétvégéken folyamatosan apróbb fejlesztéseket vitt pályára azzal a reménnyel, hogy ezekkel közelebb kerülhet a Mercedeshez, ám a Franciaországban bevetett módosítások a vártnál gyengébben teljesítettek. Vettel elárulta, azóta rájöttek a félreértések forrására.

"A Francia Nagydíj után sokat tanultunk, és úgy érzem, hogy Ausztriában is jelentősen tisztult a kép. Mostanra egyértelművé vált, hogy mi volt a problémánk, és miket kell megváltoztatnunk. A következő hetekben kiderül, milyen irányba tartunk. Szerintem teljesen normális, hogy nem vezet minden fejlesztés oda, ahová azt várjuk. Néhány alkatrész túlteljesíti az elvárásokat, ami nagyszerű, néhány viszont gyengébben szerepel. Összességében szerintem arra van szükség, hogy tudjuk, milyen irányba tartsuk, és arról az útról ne térjünk le" - idézte őt a Racefans.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?