DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari kevés jóra számít Silverstone-ban

Az olaszok F1-es csapatfőnöke szerint a Brit Nagydíj helyszíne nem igazán fekszik az idei Ferrarinak, de azzal számol, hogy az erőviszonyok bármikor váratlanul megváltozhatnak.

Kilenc versenyhétvégén van túl a Formula-1 2019-es mezőnye, a legutóbbi, Osztrák Nagydíjon történt eseményeket követően pedig a top három csapat közül már csak Ferrari vár idei első futamgyőzelmére. Az olaszok a legutóbbi három fordulón kétszer is vezető pozícióból veszítették el az első helyet, ám a soron következő, Brit Nagydíjon a csapatfőnök ehhez hasonló szituációt nehezen tud elképzelni, Mattia Binotto szerint ugyanis a szigetországi helyszínen kissé kényelmetlenül fogja érezni magát az SF90-es.

ferrari-pit-2019-1



"Silverstone a szezon egyik legkeményebb pályája, igazi kihívást állít az autó egyensúlya és beállításai elé. Az abroncsok is elég nagy terhelést kapnak, ezért a gumikopásnak kulcsszerepe lesz a tempó alakulásában. Azt jósoljuk, hogy a helyszín különösebben nem fog kedvezni az autónknak, de az erőviszonyok váratlanul megváltozhatnak, ahogy azt eddig minden versenyen láthattuk" - jósolta Binotto, aki azt is hozzátette, kisebb fejlesztéseket ezen a hétvégén is be fognak vetni.

"Továbbra is keményen fejlesztjük az autót, ezért a Brit Nagydíjra újabb apróbb aerodinamikai módosításokkal készülünk. Ráadásul a hétvége során tovább ismerkedhetünk az eddigi csomaggal, aminek köszönhetően bizonyos pályákon küzelebb tudtunk kerülni riválisainkhoz."

A Ferrari tavaly kiváló formát mutatott a brit helyszínen, a Mercedesszel vívott csatája az év egyik legjobb futamát eredményezte. Hogy idén esélyünk van-e hasonló izgalmakra, az vasárnap délután kiderül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: