Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. október 14. hétfő
F1

Horner: Verstappen nem akar elmenni

Azt nem tagadják a Red Bullnál, hogy Max Verstappen kiléphet jelenlegi szerződéséből, de Christian Horner szerint ez azért nem fog megtörténni, mert a holland nem ezt akarja.

Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét ismét megkérdezték, hogy mit gondol Max Verstappen kilépési záradékáról - mint ismert, az ausztriai győzelmével a "Magyar Nagydíjig nyerni kell" kitételt teljesítette a csapat, de a nyári szünetig az egyéni pontverseny legjobb három helyezettje között kell lennie a hollandnak, különben kiléphet a szerződéséből.

Horner azonban továbbra sem tulajdonít túl nagy jelentőséget ennek. "Teljesítményen alapuló kritériumok minden toppilóta szerződésében vannak, ez valószínűleg ugyanígy van mindkét Ferrari- és mindkét Mercedes-versenyző esetében is" - reagált a Motorsport.com ezt firtató kérdésére Horner.

rbr

"Az, hogy nyerni tudott Ausztriában, nem változtat semmin, illetve a szerződésen felül, ha egy pilótát csak egy darab papírral tartunk vissza, az nem éppen a legjobb kapcsolat. Max őszintén hisz ebben a projektben, a mi képességeinkben, illetve a Honda fejlődésében, előrelépésében. Nagyon is benne van, papírtól függetlenül. Élvezi, hogy a csapatban lehet és hisz a benne rejlő potenciálban" - magyarázta a helyzetet Horner.

Ezek a szavak azt viszont nem tagadják, hogy a holland tesztelheti a piacot és körbenézhet, hogy van-e jobb lehetősége, mint a Red Bull - Horner mindössze arról beszélt, hogy Verstappen hisz a Red Bullban, arról nem, hogy valóban kiléphet-e a szerződéséből. Vajon ha esetleg a Mercedes vagy a Ferrari megkínálja egy komoly szerződéssel, akkor is ennyire a Red Bull-Honda híve lesz?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?