DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton szerint rosszkor rendezik a Brit Nagydíjat

A bajnoki címvédő a sportszerető rajongók miatt szúrt oda a szervezőknek, azokban ő maga is kapott kritikát, mégpedig amiatt, hogy nem képes akkora F1-lázban tartani a rajongókat, mint annak idején Nigel Mansell.

Lewis Hamilton már régóta a valaha volt legsikeresebb brit F1-es versenyzőnek számít, ám a Silverstone-ban szerzett győzelmek terén még nem egyeduralkodó. 2008-ban, 2014-ben, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben szerzett elsőségei révén ugyanúgy öt diadalt számlál a pályán, mint Alain Prost, akit idén ismét megpróbálhat túlszárnyalni, ez a statisztika azonban a Brit Nagydíj sajtótájékoztatóján jobban lázba hozta kérdezőket, mint őt magát.

hamilton_3



Sőt, a szokásos csütörtöki esemény, amin a formula.hu is részt vett, inkább szurkálódós hangvételben kezdődött Hamilton és a média között, a brit ugyanis szót emelt amiatt, hogy az Egyesült Királyságban három nagy nemzetközi sportesemény fináléja is ezen a hétvégén zajlik.  

„Nem értem, hogy a szervezők miért tették ugyanarra a napra a versenyt, amikor más nagy tornák döntőit is rendezik, a wimbledoni [férfi] tenisztornáét és a krikett-világbajnokságét. A Brit Nagydíj annyira különleges, hogy minden figyelemre szüksége lenne, és el tudom képzelni, hogy az emberek majd váltogatják a tévécsatornákat, hiszen nem is fogják tudni, melyiket nézzék. Persze mindannyian azért dolgozunk, hogy büszkévé tegyük az országunkat, és én is igyekszem elvégezni a feladat rám eső részét” – fogalmazott a brit. Ráadásul nemcsak a napok, az időpontok is ütköznek a hétvégén: a teniszdöntő közép-európai idő szerint 15:00-kor kezdődik, szinte egyidőben az F1-es futammal, amelynek 15:10-kor indul a felvezető köre.

Vannak azonban, akik szerint nem ezzel kell indokolni, hogy az F1-et nem lengi körül elég nagy felhajtás a Brit-szigeten, hanem Hamilton személyiségével, aki az egyik kérdező szerint nem tudja felsorakoztatni maga mögött a rajongókat úgy, mint Nigel Mansell tette az 1990-es évek elején, a ma már csak Mansell-mániaként ismert időszakban.

„Nem igazán érzem, hogy ez így lenne, de persze mindenki maga választhatja meg, hogy kinek drukkol” – mondta erre Hamilton. „Stevenage-ből érkezve úgy nőttem fel, hogy az anyám és az apám kivételével senki más támogatását nem élvezhettem, ehhez képest nagyon kiváltságos helyzetben érezhetem magam, hogy minden évben rengeteg rajongó jön ki miattam a versenyre. És úgy gondolom, minél több éve járok ide vissza, annál nagyobb eséllyel tudom felkelteni az emberek figyelmét.”

Hamiltonnak viszont akkor nem volt kedve vitába bonyolódni, amikor szembesítették Christian Horner napokban tett megnyilvánulásával, miszerint Max Verstappen jobb versenyző lenne nála. „Én nem szoktam magam senkihez hasonlítani, nincs erre szükségem” – próbálta elvenni a kritika élét a brit. „Nem is igazán van válaszom erre az állításra. Persze időnként mindenkinek szüksége van arra, hogy rá irányuljon a figyelem… Szerintem Max nagyon jó munkát végez, és élvezetes volt nézni, amit a legutóbbi versenyen csinált.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: