DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Marko: Alonsóék tényleg megkeresték a Red Bullt

Az energiaitalos istálló tanácsadója elismerte, Fernando Alonso képviselői puhatolóztak a csapatnál egy 2020-as ülést illetően. A spanyol azonban nem kívánt személy Milton Keynes-ben.

A 2020-as pilótakeringőben és az ezzel kapcsolatos beszámolókban egyfajta jokerkártya Fernando Alonso: kétségtelenül nagyon sokan örülnének neki, ha a kétszeres világbajnok visszatérne a mezőnybe, de egyelőre lehetetlen megmondani, hogy ez megvalósul-e, vagy örök fantázia marad. Ő maga azt hangoztatja, hogy akkor versenyez újra a Formula-1-ben, ha győzelemre képes autót vezethet – ami persze csak olaj a tűzre a szóbeszéd számára.

Arról a Formula.hu már egy hónappal ezelőtt beszámolt, hogy Alonsót és a Red Bullt kapcsolatba hozták egymással. Azóta már arról is hallani lehetett, hogy Sebastian Vettel térne vissza nevelőcsapatához, most azonban újraéledt a WEC friss világbajnokával kapcsolatos hír. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko maga nyilatkozott:

„Alonso képviselői tudatták velünk, hogy elérhető” – mondta a Motorsport.com-nak Marko. „A Honda számára azonban Alonso a lehetetlen kategóriát képviseli.”



Érdekes előzmény, hogy Alonso állítása szerint a Red Bull Formula-1-es pályafutása során hatszor is le akarta igazolni, ő azonban mindig nemet mondott: utolsó évében, 2018-ban, amikor ez a nyilatkozat elhangzott, kétszer is. Most, ha elhisszük, amit Alonso és Marko mondott, fordított a helyzet, a versenyző kezdeményezett és a Red Bull zárkózott el.

Hol köthet még ki a kétszeres világbajnok, aki 12 éven keresztül üldözte sikertelenül a harmadik Formula-1-es trófeát? A javulóban levő McLarennél, amely Carlos Sainzzal és Lando Norrisszal is hosszabbított, már nincs lehetősége. Ha Vettel valamilyen okból kifolyólag csapatot vált, Alonso várhatóan máris kopogtatni fog a Ferrarinál: sajtóhírek szerint árgus szemmel követi a Maranellóból érkező híreket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: