DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ferrari: Vettel nagyon fontos számunkra

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto türelemre intette a rajongókat, miután szerinte az idei autójuk egyelőre még nincs a Mercedes szintjén. Vettel pedig nagyon fontos tagja a csapatnak.

A hétvégén a Brit Nagydíj következik, a legendás Silverstone-ban, a Scuderia csapatfőnöke pedig azt mondta néhány napja, hogy ez a helyszín nem igazán fog feküdni a Ferrarinak. Toto Wolff pedig azt nyilatkozta nemrég, hogy az eddig eltelt kilenc versenyből kettőt-hármat már meg kellett volna nyernie a Ferrarinak.

„A Ferrari még nem nyert idén, ez igaz. De ez részben azért van, mert elszalasztottuk a lehetőségeinket” – mondta Binotto az Auto Bildnek. „Ha a számokra nézünk, láthatjuk, hogy jelen pillanatban jobban áll a Mercedes, viszont a különbség kisebb lett.”

Vettelnek is ilyen fontos a Ferrari?


„Még mindig nyögjük a tavalyi év második felében történt kisiklást, de egy fiatal, fejlődésben lévő csapat vagyunk. Csak akkor fogjuk tudni a legjobb teljesítményünket nyújtani, mikor már mindegyikünk rendelkezni fog a kellő tapasztalattal. Egy dolog azonban biztos: a megfelelő emberek vannak a megfelelő helyeken.”

„Vettelnek nyilván nincs egyszerű dolga. Ő azonban megérti, mi a feladata a csapaton belül. Nagyon fontos számomra az ő jelenléte. Tudja, hogy senki sem nyer egyedül, mindent közösen kell elérnünk. A jövő mindig fontosabb, mint a múlt, szóval fontos, hogy érezze, megbízunk benne. Mi pedig így is érzünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: