DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kivizsgálta Gasly autóját a Red Bull, van-e baja

Most már teljesíteni kell a francia pilótának is, mondta az elégedetlen Helmut Marko. Pierre Gasly sokat panaszkodik autójára, ezért a csapat felderítette, valóban fennáll-e rejtett műszaki probléma.

A Red Bulltól élete lehetőségét megkapó Pierre Gasly eddig csúnyán alulteljesít: gyengélkedés az Osztrák Nagydíjon volt igazán szembetűnő, ahol kört kapott futamgyőztes csapattársától, Max Verstappentől. A 23 éves francia sorozatos autóproblémákat emleget, a versenyzővel elégedetlen Helmut Marko azonban elárulta, a csapat vizsgálata nem talált műszaki hibát.

„Persze kimagyarázhatnám a dolgot, hiszen szinte ugyanannyi pontunk van, mint tavaly ilyenkor. Csakhogy akkor sok motorproblémánk volt és Max is elkövetett hibákat. Nem akarom kimagyarázni: nem kielégítő, amit látunk, Gasly egyértelműen nem ott van, ahol lennie kellene” – mondta a Motorsport-Totalnak a Red Bull tanácsadója.



„Egy kis bocsánatkéréssel azért tartozunk neki Ausztria miatt. A szabadedzéseken összetört az összes első szárny, ezért nem ugyanolyannal kellett versenyeznie, mint Maxnak, akinek sokat segített ez az elem. De természetesen ez sem magyarázza meg a különbséget.”

„Az autónak most már teljesítenie kell, ahogy Gaslynek is. Mindig a kocsiban keres hibát, a karosszériában. Mi kivizsgáltuk. Semmi probléma nincsen vele” – árulta el Marko, hogy a Gasly által emlegetett problémák alaptalanok. Az osztrák kiáll a pilóta mellett, de éreztette, türelme nem tart örökké: „Most támogatnunk kell őt, amíg lehetséges. A kezdettől fogva Max beállítását kapja, mivel ő a tapasztaltabb versenyző és mérnöke csapata is tapasztaltabb. Variálhat rajta, de túlzottan nem távolodhat el tőle. Amikor ezzel kísérletezett, akkor egyik szélsőségtől a másikig ugrált.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: