DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Egyre forróbb a Red Bull ülése Gasly alatt

A francia F1-es pilóta szerint a jó irányba haladnak, nem elégedett, de dolgozik és biztosan jobb lesz a folytatás - csak közben a csapat nem feltétlenül ezt gondolja és ezt kommunikálja.

Újabb csalódást keltő teljesítményt nyújtott az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén Pierre Gasly, hiszen a Red Bull francia pilótája csak a kilencedik helyet szerezte meg, míg Max Verstappen a csapat másik autójával a harmadikat és végig harcban volt az élmenőkkel. Márpedig ez az egész szezonban így van: Verstappen a Ferrarik-Mercedesek között harcol, Gasly pedig a középmezőnyben "veszik el".

Természetesen a spielbergi időmérő után is megkérdezték tőle, hogy mit gondol saját teljesítményéről. "Sok a negatív hang, néha megérdemelten, néha, de ez is a munka része, tudni kell kezelni. Hogy sportszerű-e? Néha nem vagyok benne biztos, de végül csak magamra koncentrálhatok, kitalálni, hogy mit csinálhatok jobban" - reagálta a sajtótájékoztatón, ahol a formula.hu helyszínen tartózkodó munkatársa, Mészáros Sándor is jelen volt.

gasred1



"Nem egészen tudom úgy kezelni ezt az autót, ahogy én szeretném, a szezon elején túl agresszíven vezettem, azóta változtattam és a csapat is próbál segíteni, hogy a jó irányba haladjak. Természetesen nem vagyok elégedett, de előbb-utóbb ki kell fizetődnie a munkának, haladni kell tovább ebbe az irányba" - tette hozzá.

A hírek szerint viszont a csapatnál már nem nagyon tolerálják ezt a "munkát", ugyanis dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója kijelentette, hogy Gasly teljesítménye elfogadhatatlan - nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy Danyiil Kvjat menedzserével tárgyalt és azt ugye tudjuk, hogy ha kell, az energiaitalosok nem riadnak vissza egy szezon közben meghúzott pilótacserétől sem.

Gasly ennek ellenére arról beszélt, hogy javultak, szépen haladnak előre és bár a részletekbe nem mehet bele, de úgy érzi, hogy jó irányba mennek és egyre jobb lesz a helyzet. Az újságírók megkérdezték tőle, hogy volt-e ma valami gond az autójával, hogy nem tudta megközelíteni sem Verstappent, de csak egy kissé lemondó "minden rendben volt" érkezett válaszként.

"A dolgok rosszabbul néznek ki, mint amilyenek valójában" - tette még hozzá. Ezt jegyezzük fel, az osztrák paddockban ugyanis ez most már központi téma lett...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: