DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A McLaren a költségsapkával lehet újra nagycsapat

Andreas Seidl szerint az világos, hogy a McLaren a lehetőségeihez képest alulteljesít, de a topcsapatok szintjéhez csak egy út vezet most számukra - ő szeretné visszavezetni a wokingiakat a csúcsra.

Andreas Seidl, a McLaren nemrég munkába álló csapatfőnöke úgy látja, hogy a wokingi istálló akkor tud ismét felzárkózni a három topcsapathoz, ha bevezetik a 2021-re tervezett költségsapkát. A McLaren 2008 óta nem nyert világbajnokságot, sőt, 2012 óta még futamot sem és bár idén hatalmasat fejlődött az utóbbi évekhez képest, az élmezőnytől továbbra is nagyon messze van.

"Az világos, hogy mi csapatként alulteljesítünk a lehetőségeinkhez képest az infrastruktúrát, a költségvetést, a tudást tekintve" - mondta Seidl a McLarenről az Autosportnak. "Jobbnak kéne lennünk azzal, amink van. Nem vagyok az a fajta, aki folyamatosan kifogásokat keres a szabályokban, vagy a költségvetések közötti különbségekben, jelenleg csak arra koncentrálok, hogy a jelenlegi körülmények között mindent kihozzak a csapatból."

mcl



"Aztán a következő lépés majd az lesz, hogy remélhetőleg jó irányba mennek a 2021-es szabályok. Egy dolog világos: ha versenyképesek akarunk lenni a jövőben és harcolni akarunk a többiekkel, akkor egyenlő feltételekre van szükségünk. Egy olyan csapatnak, mint a miénk, az egyetlen lehetősége a topcsapatokkal való harcra a költségsapka" - magyarázta.

"A McLaren nagyon nehéz időszakon ment át az utóbbi években, nagyon rossz eredményekkel. A pályafutásom alatt megszerzett tapasztalatom úgy gondolom, hogy sokat tudok hozzátenni pozitívumként. Lépésről lépésre vissza akarom vezetni ezt a csapatot a csúcsra" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: