DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Silverstone marad, amíg itt vagyok!

El a kezekkel a Brit Nagydíjtól, figyelmeztetett az ötszörös világbajnok: a verseny jövője bizonytalan, a Mercedes-pilóta szerint azonban egyszerűen nem kerülhet ki a naptárból.

Továbbra sem tudni, melyik két nagydíj esik ki a 2020-as versenynaptárból a két új helyszín, Vietnám és Hollandia javára. A szerződéssel nem rendelkező öt verseny között a spanyol, német, olasz és mexikói futamok mellett a Brit Nagydíj is szerepel. Hétvégén esedékes hazai fordulója előtt Lewis Hamilton ígéretet tett arra, hogy harcolni fog Silverstone maradásáért:

„Ez a pályák pályája. Ezt a nagydíjat sohasem szabad elveszítenünk. Ha a Formula-1 elveszti, akkor az esszenciájából veszít nagyon sokat” – mondta el a Sky Sportsnak Hamilton, aki legszívesebben évente kétszer is versenyezne az Egyesült Királyságban. „Az az érzés van bennem: ’nem, amíg versenyzem!’ Amíg én itt vagyok, addig küzdeni fogok érte. Az egész évben itt a legnagyobb közönség, a legmagasabb nézőszám a teljes szezonban. Kizárt, hogy engedjem, hogy elveszítsük. Harcolnunk kell érte.”



Silverstone történelmi jelentőség szempontjából Monacóval említhető együtt: 1950-ben itt rendezték a világbajnokság első versenyét, és bár a Brit Nagydíjnak sok otthona volt, több mint harminc éve folyamatosan Silverstone az. A pálya legeredményesebb versenyzője Hamilton, akit honfitársai ötször is láttak nyerni, 2008-ban, majd 2014 és 2017 között minden évben.

„Számomra ez a verseny vált azzá az eseménnyé, amelyet a legjobban várok az évben” – dicsérte a silverstone-i hangulatot Hamilton. „És ezt élvezem a legjobban. A hétvége egyedülálló atmoszférájáért a rajongók felelősek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: