DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Seidl: Az F1 nem vonzó az új gyártók számára

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl úgy látja, az F1 jelenlegi szabályai és költségvetése nem túl vonzóak ahhoz, hogy bármelyik gyártó komolyan fontolóra vegye a csatlakozást a száguldó cirkuszhoz.

Korábban Bernie Ecclestone beszélt arról, ő hogyan oldaná meg az F1 jelenlegi problémáit, illetve a költségvetési limit kérdését. A Formula-1 korábbi ura speciális motorokat, kasztnit és pénzt is adna az újonnan érkező csapatoknak.

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke is úgy látja, hogy a jelenlegi anyagi vonzatai a Formula-1-nak túlságosan magasak, főleg akkor, ha valaki teljesíteni is szeretne, márpedig mi másért lennének itt a csapatok.



„Ha a sport vonzó szeretne lenni új gyártók számára, akkor érzésem szerint nagyon fontos volna, hogy az a ráfordítás, amit az F1 ma igényel, sokkal alacsonyabb legyen, mint most. Óriásiak a költségek, különösen akkor, ha valaki szeretne pontokat is szerezni. Az élcsapatok kisajátították ezeket a pozíciókat, így elég nehézkes odakerülni. Realistának kell lenni, mikor valaki ezzel számolgat” – idézi Seidlt a Motorsport.com.

„Ha valaki szeretne csatlakozni a királykategóriához, akkor az a befektetés, amit az infrastruktúra és a teljesítőképesség igényel, hatalmas. Nagyon észnél kell lenni a költségeket illetően. Elég nehéz elképzelni, hogy ma valaki most úgy döntene, hogy befekteti a pénzét az F1-be.”

Az utolsó gyártó, amely csatlakozott az F1-hez, az ponta  hétvégén diadalt arató Honda volt. Több pletyka is olvasható volt már komolyabb konstruktőrök érdeklődéséről, sőt a Porsche még egy motor-prototípust is épített, de végül letettek az F1-es projektről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: