DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Binotto: Vettelnek nincs egyszerű dolga

Sebastian Vettel számításai nem éppen úgy alakultak 2019-et illetően, ahogy azt eltervezte. Az autó sem az igazi, közben csapattársa is nyomás alá helyezi, de Mattia Binotto nem hibáztatja semmiért.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto egyáltalán nem okolja Vettelt az idén elkövetett hibákért, mondván olyan kiélezett helyzetekben történnek ezek, hogy bárkivel megtörténhetnének. A német versenyző Kanadában a futamon, Franciaországban a kvalifikáción rontott, de természetesen akadt olyan is, mikor a technika htráltatta őt, mint például legutóbb Spielbergben.

A Kanadai Nagydíjon bemutatott baki, ami végül a futamgyőzelmébe került a németnek, Binotto szerint ugyanennek köszönhető. Az autó nem teljesít túl jól idén, Vettel pedig változatlanul azt az álmát üldözi, hogy világbajnok lehessen a Ferrarival, ennek a kettőnek a kombinációja pedig bizony hibákhoz vezethet Vettel részéről is.

Vettelnek idén sincs könnyű dolga


„Mindig versenyszituációban követ el baklövéseket Sebastian, ahol végig a határon kell autóznia, vagy még azon is túl. Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy nincsen egyszerű dolga” – mondta Binotto az Auto Bildnek.

„Az az álma, hogy egyszer világbajnok legyen a Ferrarival, mi pedig minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy ezt beteljesíthesse. Rendkívül tapasztalt pilóta, hozzáértő, képzett, aki nemcsak csapattag, de vezérré is tud változni és nagyszerű a lelkesedése” - áradozott Vettelről Binotto.

Sebastian Vettel hátránya 10 verseny után már 74 pont az éllovas Lewis Hamiltonnal szemben, de a Ferrari helyzete sem sokkal jobb, akik bár másodikak a konstruktőri pontversenyben, de máris 135 pont a lemaradásuk a Mercedestől és inkább hátrafelé kell figyelniük, nehogy a Red Bull-Honda elkapja őket. Igaz, ehhez szükség lenne Pierre Gasly drámai feljavulására is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: