DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nagyon támogatja Gaslyt a Red Bull

Az esetenként könyörtelen döntésektől sem visszariadó csapatnál most valamiért teljes mellszélességgel kiállnak a hónapok óta szenvedő francia F1-es pilóta mellett, nem fogják lecserélni.

Nagyjából a második F1-es hétvége óta erősödik az a pletyka, hogy Pierre Gasly rúdja kifelé áll a Red Bulltól, a francia pilóta borzalmasan gyengén teljesít Max Verstappenhez képest, szakadéknyi a különbség köztük minden téren, ez a nyomás pedig egyelőre túl sok Gasly számára - igaz, már a szezon előtt is többször megkapta a kérdést, hogy vajon nem tart-e a mezőny legjobbjai közé tartozó hollandtól.

Felröppentek a hírek az utóbbi két hétben, hogy akár már a szezon közben is kirúghatják Gaslyt, jöhet a helyére Danyiil Kvjat, de dr. Helmut Marko szerint ez nem fog megtörténni és most Christian Horner csapatfőnök is erről beszélt. "Nem áll szándékunkban lecserélni Pierre-t" - idézi a szavait az Autosport.

gal



"Ő a mi pilótánk, vele fogunk dolgozni és megpróbáljuk a legtöbbet kihozni belőle. Nehéz időszakon megy keresztül, de a tőlünk telhető legtöbb támogatást adjuk meg neki, hogy átsegítsük ezen. Szerintem egy újraindításra van szüksége, mert tudjuk, hogy mire képes, csak valahogy meg kell nyomni a fejében a 'CTRL+ALT+DEL' kombinációt és újraindítani" - magyarázta.

"Ő egy gyors pilóta és szerintem a problémája az, hogy Max minden hétvégén úgy teljesít, ahogy. Ez természetesen még nagyobb nyomást helyez rá, hogy ő is így teljesítsen, de mi továbbra is mögötte vagyunk, továbbra is hiszünk benne és mindent megadunk neki, hogy megmutassa azt a tehetséget, ami benne van" - fogalmazott szokatlanul bátorítóan Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: