DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen: Olyan volt ez, mint egy egyensúlyozó mutatvány

Az Alfa Romeo finn versenyzője, Kimi Raikkönen úgy érzi, csapata elégedett lehet az Osztrák Nagydíjon elért eredmény és a mutatott teljesítmény alapján is. Már hatodik az Alfa Romeo.

A finn világbajnok kilencedikként ért célba a Red Bull Ringen, közvetlenül az élete első pontját szerző csapattársa, Antonio Giovinazzi előtt, így a szezonban először kettős pontszerzést ért el az Alfa Romeo csapata.

Kimi Raikkönen nem is rejtette véka alá elégedettségét a hétvégét követően: „Elégedettek lehetünk azzal, hogy pontokat szereztünk. Ez egy jó eredmény a  csapat számára” – kezdte a finn, aki a rajt utáni métereken a negyedik helyen autózott. Ezt követően visszacsúszott, ahogy utolérték őt az erősebb technikával versenyző társai.



„Jó volt a rajtom, az első néhány kör kifejezetten rendben volt, viszont utána már egy kicsivel nehezebbé vált a dolgunk. Úgy éreztem, nincs meg a kellő tempóm ahhoz, hogy felvegyem a harcot a körülöttem lévő autókkal szemben, amikor meglett volna, akkor pedig már a gumikat kellett óvnom.”

„Olyan volt ez kicsit, mint egy egyensúlyozó mutatvány, ahol elég hosszú ideig életben kellett tartanom a gumikat, miközben próbáltam elég gyorsan menni. Kár volt ezért, de aztán a végén jó eredményt tudtunk elérni.”

Ezzel az Alfa Romeo beelőzte a hétvégén pont nélkül maradó Racing Point istállóját, és feljött a hatodik helyre a konstruktőrök között, de ez nem azt jelenti, hogy ennyivel megelégednek a svájci-olasz csapatnál: „Még mindig van terünk a fejlődésre. Úgy érzem, szombaton kicsivel jobbak voltunk, de bizalomgerjesztő a fejlődésünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: