DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Giovinazzinak még a haját is levágták első pontja után

Antonio Giovinazzi megszerezte élete első pontját a Formula-1-ben, aminek rendkívül örül, annak viszont már alighanem kevésbé, hogy emiatt Frederic Vasseur levágta a haját.

A hetedik pozícióból rajtolva ért célba a kilencediken az olasz pilóta, aki ezzel megszerezte pályafutása első pontját a száguldó cirkuszban. Giovinazzi emiatt – érthetően – rettentő boldog volt az Osztrák Nagydíj leintése után.

„Végre megszereztem az első pontomat! Nagyon boldog vagyok, hogy be tudtam hozni az autót a top tízbe. A McLaren jelenleg erősebbnek tűnik nálunk, de a fejlesztések, amikkel ideérkeztünk, úgy tűnik, beváltak. Jó irányba haladunk” – nyilatkozta helyszínen lévő kollégánknak Giovinazzi.

Az olasz egyébként kötött egy fogadást a csapatfőnökével, Frederic Vasseurrel, ami úgy szólt, hogy amennyiben ma megszerzi első pontját az olasz, levágják a haját. Nos, az ígéret szép szó...:

 

„Nagyon nehéz verseny volt, de elégedett vagyok az eredménnyel, amit sikerült elérnünk. Jó lett volna kicsit nyomás alá helyezni Kimit, de a csapat érdekeit szem előtt tartva inkább megtartottuk a két biztos pontszerző helyet.”

„Úgy éreztem, a nyomás leginkább a közvélemény és az újságírók felől nehezedik rám, de én nyugodt voltam, mivel versenyről versenyre egyre jobban teljesítettem. Nem volt az igazi a rajtom, hiszen Pierre és Vettel is megelőzött, de onnantól kezdve sima volt a verseny, biztató volt a versenytempónk. Tudtuk, hogy benne van az autónkban a pontszerzés, de most még tovább kell dolgoznunk, hogy nyomás alatt tudjuk tartani a McLarent és közel maradhassunk hozzájuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: