DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hakkinen Verstappen mellett áll, lenyűgözte a holland

A kétszeres F1-es világbajnok finn szerint keményen, de sportszerűen előzött a Red Bull pilótája és úgy véli, hogy Verstappen felzárkózása az utóbbi évek egyik legszebbike volt.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy vajon szabályos volt-e Max Verstappen hétvégi előzése az Osztrák Nagydíjon, illetve hogy engedni kellene-e az ilyen manővereket - Mika Hakkinen, a McLaren kétszeres Formula-1-es világbajnoka azok táborát erősítik, akik szerint ilyeneknek kellene történniük minden futamon.

"Ez egyértelmű példa volt a kemény, de sportszerű versenyzésre" - mondta Hakkinen az Unibetnek. "Amikor a két autó elérte a kanyar csúcspontját, Max megcsinálta az előzést. Értem, hogy Leclerc miért akart kívül maradni, de a pálya melletti bukóteret nem használhatjuk arra, hogy előzzünk. Jó verseny volt és Max megérdemelte a győzelmet" - magyarázta.

mika



"Max sikerét nagy élmény volt nézni, különösen azok után, hogy a lefulladásgátló szoftver miatt ilyen rosszul rajtolt és visszaesett a nyolcadik helyre. Azt mondta, hogy itt úgy érezte, hogy vége van a versenyének, de belekezdett egy felzárkózásba, ami egyike a legjobbaknak, amik az utóbbi években történtek" - méltatta a Red Bull hollandját a finn klasszis.

"Semmihez sem hasonlítható az, amikor egy top pilóta egy versenyképes autóban úgy megy át a mezőnyön, mint most ő. Senki sem állíthatta meg! A stratégiája is jól működött, mert az elnyújtott első etap és bokszkiállás után a végén keményen támadhatott, előzgethette az autókat, köztük a két Mercedest és Charles-t."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: