DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Binotto: Óriási lehetőséget szalasztott el az F1

Amíg Mattia Binotto úgy érzi, Ausztriában egy jó hétvégét zárt az F1, addig abbéli sajnálatát fejezte ki, hogy leszavazták a tavalyi gumik visszahozatalát, ami szerinte összerázta volna a mezőnyt.

Bár a szezonelőtti teszteket követően nagyon a Ferrarinak állt a zászló, lassan a szezon feléhez közeledünk, és az olaszoknak még egyetlen versenyen sem sikerült diadalt aratniuk. Az eddig eltelt kilenc futamból nyolcat a Mercedes húzott be, de már a Red Bull is büszkélkedhet egy győzelemmel.

A Ferrari idén nagyon küzd a vékonyabb futófelületű abroncsok életben tartásával, ez pedig alaposan meglátszik a pályán mutatott teljesítményükön is. Pénteken összeültek a csapatvezetők, az FIA és a Pirelli legfontosabb emberei, hogy megvitassák a tavalyi gumik esetleges visszatérését, amihez a 10 csapatból 7 beleegyezésére lett volna szükség, de végül egy 5-5-ös döntetlennel ért véget a voksolás, így minden marad úgy, ahogyan most is van.



Mattia Binottóéknak ez természetesen nincs ínyére, de az Osztrák Nagydíj tetszett neki, még akkor is, ha Leclerc végül nem tudott győzni: „Ez egy nyilvánvalóan élvezetes csata volt, de általában ilyeneket látunk, mikor nincs egy autó, ami kiemelkedik a mezőnyből. Ebből az aspektusból ez egy jó hétvége volt, viszont elszalasztottunk egy jó lehetőséget az F1 számára a gumikérdést illetően” – olvashatók Binotto szavai a Crash oldalán.

„Azt hiszem, az egész F1-nek, mindannyiunknak tennie kellene valamit. Az az érzésem, hogy sokszor csak beszélgetünk, aztán nem cselekszünk. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült változtatni a gumik specifikációján a szezon hátralévő részére. Egy nagyszerű lehetőséget szalasztottunk el, amivel összébb hozhattuk volna a mezőnyt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: