DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Horner szerint Verstappen kemény, de sportszerű volt

A Red Bull vezére szerint a holland F1-es pilóta tökéletes napot produkált számukra és a sportágnak ilyen csatákat kellene szállítania - kemény, de sportszerű harc volt az élen, amit Verstappen nyert meg.

Max Verstappen szenzációs autózással, de végül egy vitatott előzéssel szerzett óriási győzelmet az Osztrák Nagydíjon, amely után a stewardok még jó ideig tanakodtak azon, hogy mi is történt, illetve hogy a holland pilóta megtarthatja-e első helyét. Végül megtarthatta, ezt követően pedig Christian Horner, a Red Bull vezére természetesen elégedetten mondhatta, hogy ez volt a jó döntés.

teamboss



"Szoros küzdelem volt, de a csatát Max megnyerte a féktávon" - idézi Horner szavait a Crash.net. "Összeértek, ahogy Charles befordult, de én azt gondoltam, hogy volt a jó versenyzés, ez volt a kemény versenyzés. Max egyértelműen előrébb volt, megvolt neki a kanyar csúcspontja, sakk-matt helyzet" - magyarázta.

"Az előzés után aztán leszegte a fejét és elhúzott. Ez, hogy nyerni tudott Ausztriában, egy Red Bull-lal, megszerezte a Honda első győzelmét 2006 óta ilyen stílusosan és ilyen módon, a tökéletes napot jelentette számunkra. Teljességel meg voltunk győződve arról, hogy az előzés rendben volt, de aztán amikor a stewardok elé kerül a dolog, ott sose lehetünk teljesen biztosak. Ugyanakkor most abszolút a jó döntést hozták meg, ami egyszer talán majd ellenünk szól, de ez most kemény, sportszerű versenyzés volt, amilyennek az F1-nek is lennie kellene."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: