DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Nem érti a Haas, mi történik vele

Egyszer jók, egyszer nem, pedig semmit nem csinálnak másképp saját bevallásuk szerint - a Haas nem érti, mi az oka ennek az iszonyatos formaingadozásnak, és mitől vannak egyszer fent, egyszer lent..

Ameddig Kevin Magnussenre rá nem számolták az öthelyes büntetést váltócsere miatt, a dán az előkelő ötödik helyen állt az Osztrák Nagydí időmérőjének leintésekor - mindezt úgy, hogy egyébként a Q3-ba épp annak köszönhetően jutott be, hogy hibázott, tönkretéve több mögötte jövő rivális körét is. 

A dán egy kiváló hasonlatot talált a hétvége eddigi alakulására. „Mint egy hullámvasutazás. Ott volt az erős teljesítményünk, ami után kicsit lelombozott minket a váltócsere ténye. Nem is vártunk talán túl sokat az időmérőtől, erre mégis sikerül odatenni egy ilyen időt. Az ötödik hely óriási megkönnyebbülés volt egy ilyen hétvége után.”

kmag



Főnöke, Günther Steiner is értetlenkedve áll saját csapata teljesítménye előtt. „Szinte el se hiszi az ember, hogy vannak ilyen versenyzők mögötte. Nagyon ellentétes a verseny alakulása Franciaországhoz képest, és fogalmam sincs, hogy mi fog akár csak holnap történni. Napról napra élünk, fogalmam sincs, mi történik néha. De nem adjuk el, próbálunk mindent minél jobban megérteni.”

De akkor hogy jött össze Magnussen ötödik köre? „Több tényező kombinációja lehetett. Talán közrejátszott benne az is, hogy Kevin végre kellően magabiztos volt, mert működtek a gumik. Amikor nem sikerül a gumikat működésre bírni, az azért rengeteget elvesz az ember önbizalmából” - fogalmazott Steiner.

Mire lehet képes a Haas? „Ha a péntekből indulunk ki, rendben lehetnek a dolgok. Azt nem mondom, hogy fantasztikusak, de jók vagyunk az alapján. Ha viszont a Paul Ricard-on mutatott formánkat mutatjuk... Nem tudom, meglátjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: