DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 16. szerda
F1

Hamilton: Az autónk lebutított verzióját használtuk

Lewis Hamilton már a verseny előtt sejtette, hogy bajban lesz Ausztriában, és ez nem is lett másképp. Már pénteken a Ferraritól tartott, de vasárnapra még a Red Bull is eléjük került.

A szombati kvalifikáción ugyan a második helyet szerezte meg Lewis Hamilton, de már akkor látszott, hogy ez nem a Mercedes hétvégéje lesz, a vasárnapi versenyen pedig csak szenvedtek az Ezüst Nyilak, Hamiltonnal az élen.

„Nem ez volt a legkönnyebb napunk. Már a verseny előtt tudtuk, hogy bajban leszünk itt. Túl nagy kihívást nyújtott ma számunkra a túlmelegedés. Jó volt a tempónk, az autót is jó volt vezetni, de a túlmelegedés miatt egyszerűen nem tudtunk versenyezni. Olyan volt ez, mintha az autónk egy lebutított verzióját használtuk volna a versenyen” – nyilatkozta Lewis Hamilton.



„Érdekes, hogy a többieknek nem voltak hozzánk hasonló gondjai, szóval ez megint egy olyan terület, ahol előrébb kell lépnünk. Több ilyen forró verseny vár ránk mostanában, mint például a budapesti, szóval mielőbb úrrá kell lennünk ezen a helyzeten, különben nehéz futamok várnak ránk.”

„Sajnos az első szárnyam is megsérült az egyik rázókövön, amit ki kellett, cseréljünk, ami sok időnkbe került. Ez egyike volt a rossz napoknak, de legalább sikerült néhány értékes pontot szereznem ezzel az ötödik hellyel!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: