DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Csak Norrisnak tudott ma segíteni Sainz

Ahogy Monacóban Lando Norris tett meg mindent azért, hogy Carlos Sainz a lehető legjobb eredményt érhesse el, most Sainz fogalmaz úgy, hogy a célja az volt, hogy ő is ugyanígy tudjon ma tenni, bejuttatva a Q3-ba csapattársát.

Bár kiváló tempót autózott mindkét McLaren, az élmezőnyből végül csak egyikük rajtolhat, ugyanis míg Lando Norris ott van a közvetlen élmezőnnyel a rajtrács elején, addig Carlos Sainz autójában minden motorelemet kicseréltek, a spanyolt így a mezőny végére száműzve. Monacóban Lando Norris jó versenye is kellett ahhoz, hogy Sainz hatodik tudjon lenni, most Sainz célja az, hogy segítsen csapattársának.

„Az első számú cél az ő (Lando) segítése volt, hogy a szélárnyékokkal és egyéb dolgokkal bejuttassuk őt a Q3-ba” - szögezte le Sainz az időmérőre vonatkozó kérdésekre válaszolva az őt faggató újságíróknak, majd a saját esélyeit kezdte latolgatni. „Optimista vagyok a magam versenyével kapcsolatban is, meg kell próbálni a lehető legjobban felzárkózni. Nem lesz egyszerű, de hát ezek most a szabályok az F1-ben, ebből kell kihozni a legtöbbet. Meglátjuk, fel lehet-e érni a pontszerzők közé.”

sainz



Sainznak és csapatának nem is volt célja az, hogy végigfussa a teljes időmérőt. „Tudtuk, hogy büntetést kapunk, így az volt a cél, hogy a lehető legjobban felkészítsük az autót a versenyre. Az időmérő számomra pontosan emiatt kimondottan unalmasan alakult, kifejezetten fájdalmas volt így körözni, tudva mindezt. De remélhetőleg sikerült beállítanunk úgy az autót, hogy jó legyen a tempónk holnap a futamon. De a mai nap nem volt túl izgalmas: ha tudod, hogy hiába lenne az autód jó a hatodik-hetedik helyre, de a büntetés miatt úgysem fogsz ott végezni, hirtelen minden kicsit unalmassá válik. De holnap még vár ránk egy verseny, az remélhetőleg jobban alakul.”

Mi kellhez a kármentéshez? „Egy jó rajt meg egy jó tempó, de az megvolt egész hétvégén. Viszont ettől függetlenül az előzés még mindig nem válik egyszerűbbé. De mindenképp meg fogjuk próbálni a lehető legtöbbet kihozni a versenyből. Az autónk jól működik, remélhetőleg sikerül visszajönnünk és pontot szerezni.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: