DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff: A valaha élt legjobb pilótát látjuk versenyezni

A Mercedes csapatfőnöke úgy látja, az emberek fel sem fogják, hogy a valaha élt egyik legjobb versenyzőt látják a Formula-1-ben, és erre csak akkor döbbennek majd rá, mikor már késő lesz.

Lewis Hamilton eddig ötször koronázták meg az F1 királyává, és a lehető legjobb úton halad afelé, hogy idén ez a szám hatra nőjön. Jelenleg egy szinten van az egykori legendával, Juan Manuel Fangióval, aki szintén ötszörös világbajnok, és már csak a hétszeres győztes Michael Schumacher áll előtte a ranglistán.

Ugyanakkor a brit versenyzőt sok kritika éri a magánélete és a szabados életstílusa miatt. Csapatfőnöke, Toto Wolff szerint azonban az emberek túl kritikusak vele szemben, és nem veszik észre, hogy a valaha élt egyik, ha nem a legjobb F1-es pilótát látják testközelből.



„Az Egyesült Királyságban Lewis nem kapja meg a neki kijáró elismerést. Egy napon be fogja fejezni a karrierjét, számtalan rekorddal és díjjal, az emberek pedig csak akkor döbbennek majd rá, hogy ő volt a valaha élt legjobb versenyző ezen a bolygón és ők szemtanúi lehettek ennek az útnak. Ráadásul kifejezetten érdekes személyiség is volt” – mondta Wolff a Motorsportnak.

„Viszont valamilyen oknál fogva sokszor szenzációhajhász híreket keltenek Lewisról. Talán ezzel eladhatóbb az újság, vagy többen kattintanak egy-egy cikkre, de ez nem áll fedésben a valósággal. Egyszerűen az emberek nem veszik észre, hogy láthatják a valaha volt egyik legjobb versenyzőt és részesei lehetnek ennek a csodálatos utazásnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: