DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton: Toto a legjobb, de ne legyen az F1 nagyfőnöke

A Mercedes pilótája nem tartja jó ötletnek, hogy csapatfőnökéből váljon a Formula-1 első embere. Annyi év nem múlhat el nyomtalanul: szerinte titkon Jean Todt szíve is a Ferrarihoz húz.

A szóbeszéd szerint a Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff lehet a Formula-1 következő vezére: a sajtó információi alapján az osztrák szerződése 2020 végéig szól a csapattal, ugyanebben az évben pedig Chase Carey, a sportág elnök-vezérigazgatójának megbízatása is lejár. 2021-től Wolff lehet az irányító hatalommal rendelkező vezérigazgató, míg Carey maradna az elnök – persze ehhez a forgatókönyvhöz a vétójoggal rendelkező Ferrarinak is lenne egy-két szava.

Lewis Hamiltonnak szintén van: az ötszörös világbajnok számára ideális főnök Wolff – aki sokkal nagyobb szabadságot biztosít neki, mint amekkorát a legtöbb F1-es versenyző kap, a brit legutóbb a Paul Ricard-i sajtónapot hagyhatta ki –, mégsem tartja jó ötletnek, hogy a sportág élére álljon.



„Amellett, hogy nem hiszem, hogy lenne jobb menedzser Totónál a Formula-1 egészében, úgy gondolom, hogy mivel emberek vagyunk, elfogultak lehetünk” – mondta az Independentnek Hamilton. Nem mást, mint a Nemzetközi Automobil Szövetség elnökét hozta fel példának, aki sokáig a Ferrarit irányította. „Ott van Jean Todt. Tisztában vagyok vele, hogy korrekt, de mégis csak a vörös csapatban volt nagyon sokáig. Biztos vagyok benne, hogy ha álmából felébred, és meglát egy vörös és egy ezüstszínű pólót, akkor alighanem a vöröst választja.”

„Ezzel én is így vagyok, ha meglátok egy 6-os számot és 44-est. A 44-est választom” – folytatta, egykori csapattársa és ádáz riválisa, Nico Rosberg állandó rajtszámára célozva sajátja mellett. „Toto hosszú ideje a Mercedeshez tartozik. Az lenne a legjobb, ha kívülről érkezne valaki, aki semleges és példának okáért semmit sem tud a Ferrariról” – vázolta fel, milyen vezető lenne szerinte ideális a Formula-1 élére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: