DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: A csapatoknak nem kéne beleszólni a szabályokba

A Mercedes ötszörös világbajnoka úgy érzi, a csapatoknak nem kellene, hogy beleszólása legyen a szabályok megalkotásába, mert mindegyik csak arra megy rá, hogy nekik jó legyen.

Lewis Hamilton június 13-án részt vett egy megbeszélésen, melyen tiszteletét tette Alexander Wurz és Nico Hülkenberg is, ahol a Pirelli és az FIA vezetősége leült tárgyalni az F1-es csapatokkal a sportág jövőjéről.

Ez volt az első alkalom, hogy Hamilton részt vett ezen, s egyből az a gondolat fogalmazódott meg benne, hogy a csapatok mit keresnek egy ilyen megbeszélésen: „Ahogy ez az egész zajlik, az nem jó. Nem fognak szeretni, amiért ezt mondom, de láttam a káoszt, ami ott zajlik.”



„Összességében az FIA az irányító testület, nekik kellene minden döntést meghozniuk. A csapatoknak nem kellene ebből kivenniük a részüket, mivel mindegyik csak a saját érdekét nézi. Ez olyan, mintha minden futballcsapat leülne egy öltözőbe, hogy megbeszéljék, miként változzon a sport, de mindegyikük mást akarna…” – mondta Hamilton a gp247.com-nak.

„Mindenesetre, ha van egy olyan központi képviselet, mint amilyen az FIA is, akiknek az a dolga, hogy jobbá tegyék az F1-et, akkor meg kellene, hogy legyen az erejük ahhoz, hogy keresztülvigyék az akaratukat mindenkin.”

„A következő ülésen is részt szeretnék ugyanakkor venni, ha már így alakult. Nem csak a haszonélvezője szeretnék lenni a szabályoknak, aki beül az autóba és címeket nyer, hanem szeretném, ha olyasvalaki lennék, akire azt mondhatják, hogy törődik a sporttal és segített azt jobbá tenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: