DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brundle: Hamiltonék szórakoznak a Ferrarival

Az F1-es szakíró elég borúsan látja a helyzetet, szerinte Lewis Hamiltonnak és a Mercedesnek annyi tartaléka van még, hogy a többieknek minimális esélyük sincs, sőt, nyílt harcot sem láthatunk.

Martin Brundle, a Sky Sports F1-es szakírója elemezte a hétvégi Francia Nagydíjon történteket és bár részletesebben írt Sergio Perez és Daniel Ricciardo büntetéseiről, mégis inkább az az érdekes a szavaival kapcsolatban, amint Lewis Hamiltonról és a Ferrariról mondott. Szerinte ugyanis gyakorlatilag macska-egér játék folyik a pályán.

"Az egyik leginkább rendkívüli, ugyanakkor nagyon dühítő tény az volt, hogy Lewis Hamilton az 53. körben, 29 körös gumikon futott egy 1:32,764-es időt. Ugyanis ugyanebben a körben Sebastian Vettel a frissen felrakott abroncsaival egy 1:32,740-nel lopta el a plusz egy pontot" - mutatott rá Brundle arra, hogy a Ferrarinak vért kellett izzadnia ezért is.

fun



"Hamilton és a Mercedes úgy játszadozik az ellenféllel, mint a macska egy gyapjúgombolyaggal. Azt nem mondom, hogy ez könnyű, mert az F1 nem az, de annyi sebességtartalékuk van, hogy még csak 100%-os versenyzést sem látunk" - tette hozzá, majd rátért az igazi verseny elmaradásának fő okát jelentő Ferrarira.

"Ezek miatt még fájdalmasabb az, hogy a Ferrari feltette, majd leszerelte a frissített aerodinamikai elemeinek nagy részét, mert semmivel sem voltak jobbak a régieknél. Egyáltalán nem közeledtek a Mercedeshez, pedig Vettel és Leclerc egészen jó futamokat produkáltak. Utóbbi majdnem megfogta Bottast is a végén."

Végül a finnre is kitért: "Bottasnak sürgősen meg kell találnia azt a vad szemű srácot, akit az Ausztrál Nagydíj győzteseként interjúvoltam meg és vissza kell hívnia az autóba. Lewis most egyértelműen fölényben van és még el sem értük a nyári szünetet, amely után általában még gyorsabb szokott lenni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: