DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: A gokart fárasztóbb az F1-nél? Baromság

Értelmezhetetlennek tartja Grosjean állítását a Red Bull pilótája: az következne belőle, hogy Verstappen 15 évesen erősebb volt, mint manapság. Ahhoz is volt hozzáfűznivalója, hogy Hamilton kijelentése szerint le tudna vezetni három nagydíjat egyhuzamban.

Emlékszünk Romain Grosjean két hete tett nyilatkozatára, miszerint a Formula-1 kevésbé kimerítő fizikailag, mint a gokartozás? A Haas pilótája egy 125 köbcentis gokarttal versenyezni ment a barátai ellen, és jobban kifáradt, mint egy nagydíjat követően. Erre reflektált Franciaországban Max Verstappen.

„Ez baromság szerintem” – idézi az F1i.com a kendőzetlen Verstappent. „Sokkal gyorsabbak vagyunk, mint a korábbi években. Nem is értem, honnan szedte ezt. Egyáltalán nem értem Grosjeant, hisz a gokart teljesen más izomcsoportokat dolgoztat meg. Ha most gokartozni mennék, 20-30 kör után én is teljesen kilennék. Pedig 15 éves koromban napi 300 kört is megtettem probléma nélkül. Szóval nem lennék olyan erős, mint 15 évesen? Nem erről van szó. Egyszerűen teljesen más izmokat használunk, az alkar jóval nagyobb igénybevételnek van kitéve.”



„Semmi értelme nincs ennek az összehasonlításnak. Vannak barátaim, akik még gokartoznak. Ha őket versenyautóba ültetné valaki, a következő nap már nem éreznék a nyakukat. Ők évi 300 000 kört tesznek meg gokartban. Furcsa ez az összehasonlítás” – magyarázta, miért nem ért egyet Grosjean kijelentésével.

A francia előtt Lewis Hamilton tett egy véleményes kijelentést ugyancsak a Formula-1 fizikai igénybevétele kapcsán. Az ötszörös világbajnok arról beszélt, akár három nagydíjat is le tudna vezetni egymás után. Verstappen velősen válaszolt: „Olyan jó autóval megteheti, hogy 90 százalékot ad bele.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: