DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel: A Ferrari megbukott Franciaországban

Sebastian Vettel a csalódást keltő szombati időmérő edzés után csak az ötödik helyig tudott visszakapaszkodni. Bukásról beszél a német, de azért még nem adják fel az idei harcot.

A Ferrari nagy reményekkel és egy új fejlesztésű első szárnnyal érkezett Franciaországba a Kanadai Nagydíjat követően, és egyértelműen azzal a céllal futottak neki a hétvégének, hogy jelentősen csökkentsék a lemaradásukat az Ezüst Nyilakhoz képest.

Nos, ez olyannyira nem sikerült, hogy Sebastian Vettel egyenesen bukásnak nevezte a Scuderia részéről a francia hétvégét: „Elég egyértelmű a dolog. Mi az egyenesekben vagyunk gyorsak, ők meg a kanyarokban. Szóval a pálya kialakításától függ, hogy éppen jó hétvégénk lesz-e, vagy sem” – ismerte el Vettel.

Vettel szerint ez a bukással volt egyenlő


„Azzal a céllal vágtunk neki a hétvégének, hogy jelentős mértékben csökkentsük a lemaradásunkat, amit nem tudtunk véghezvinni. Szóval ebből az aspektusból nézve megbuktunk, de ez nem azt jelenti, hogy feladnánk. Szerencsére Ausztria már inkább nekünk való vidék lesz.”

A gyenge kvalifikációs eredmény után Vettel az ötödik helyig tudott felzárkózni, és nem volt zökkenőmentes még a verseny legvége sem a német számára: „Elég szorosra sikerült a leggyorsabb körért zajló csata. Küszködtünk egy kicsit, hogy ki tudjuk nyerni az energiát a tárolókból, ez egy kicsit furcsa volt. Ennek simábban kellett volna mennie.”

Csapattársa, Leclerc a pódiumra állhatott a két mercedeses mellett, de a Ferrari hátránya már így is 140 pont a konstruktőri világbajnokságban, és a csapat újabb győzelme Kimi Raikkönen austini sikere óta várat magára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: