DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: Mi vagyunk a negyedik erő

Helyszínen lévő kollégánknak nyilatkozott Carlos Sainz a Francia Nagydíj leintését követően. Pazar hétvégét zárt a McLaren, a spanyol szerint pedig egyértelműen ők voltak a negyedik erő.

A szombati tündöklést majdnem teljesen tökéletesen sikerült megkoronáznia a McLaren duójának a vasárnapi versenyen, miután Carlos Sainz a hatodik, Lando Norris pedig a 10. helyen végzett, de a brit még előrébb léphet, amennyiben Daniel Ricciardót megbüntetik.

„Azt gondolom, hogy ma, sőt egész hétvégén mi voltunk a középmezőny éllovasai. A negyedik legjobb autónk volt az időmérőn és a versenyen is. Minden hétvégén ezt akarjuk elérni. Mindenhová viszünk kisebb-nagyobb fejlesztéseket, persze ez majd a pályától is függ” – kezdte értékelését a hatodik helyen befutó Sainz.

„A következő futamra még nem nagyon viszünk új dolgokat, de a bajnokság további részére mindenképpen tervezünk fejlesztéseket magunkkal vinni. Továbbra is úgy kell teljesítenünk, mint eddig, nagyon jó formában van a csapat, nagyszerű a hangulat. Ha megnézzük Kínát, ahol sok a gyors, hosszú kanyar, sehol nem voltunk. Itt viszont sokkal jobban teljesítettünk, ami egyértelműen azt jelenti, hogy a spanyolországi fejlesztéseink beváltak.”



„Javulnunk kell a lassú kanyarokban, a lassabb pályákon, hogy ott is mi lehessünk a középmezőny legjobbjai. Nem szabad elfelejtenünk, hogy ez a pálya nagyon feküdt nekünk, szóval most nem dőlhetünk hátra, hogy ez az, mi vagyunk a negyedik leggyorsabbak!”

„Nem tartottam fel a verseny közben Landót sem, mivel megvolt a tempóm hozzá, hogy elhúzzak, ha arra lett volna szükség. Amikor Ricciardo kezdett bennünket utolérni, akkor bele is léptem a gázba, megtettem, amit a csapat kívánt. Kontroll alatt tartottuk a versenyt és behoztuk mindkét autót a pontszerző helyekre, ez a legfontosabb.”

„Szeretnék minél tovább a McLaren családhoz tartozni. Próbálom mindig a maximumot kihozni magamból, próbálok egy vezető szerepében feltűnni itt, és nagyon élvezem a munkát ezekkel a srácokkal. Jó látni, hogy a csapat meghallgatja a visszajelzéseim, és emiatt egyre előrébb lépünk. Csak türelemre és kemény, kitartó munkára van szükségünk” – válaszolta helyszínen lévő kollégánknak Carlos Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: