DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Egy forgatókönyvben bízik Leclerc a Mercedesek ellen

A Ferrari ifjú pilótája tudja, hogy a Francia Nagydíjon nagyon nehéz lesz legyőzni az előle induló, jelentősen gyorsabb Hamiltont és Bottast. Egy kiváló rajt segíthet a monacóinak.

Bahreini pole-pozíciója óta először – a szezon során csupán másodszor – Sebastian Vettel előtt végzett időmérőn Charles Leclerc: míg négyszeres világbajnok csapattársa hetedik lett, ő kihozta a maximumot a Ferrariból, így a harmadik rajthelyre kvalifikált, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas Mercedese mögé.

„Pontosan tisztában voltam vele, hogy az elmúlt futamokon a gyengeségem a gumik megfelelő ablakba juttatása volt a Q3-ban. Nagy erőkkel dolgoztam a problémán, és örültem, hogy most hétvégén javultam ezen a téren. Jónak éreztem a Q3-as körömet” – mondta el az időmérőt követő hivatalos sajtótájékoztatón Leclerc az összegyűlt hallgatóságnak, beleértve a Formula.hu kiküldött újságíróját.



„Ahogy Valtteri is elmondta, a szél végig változott a Q3-ban, ami megbonyolította a dolgunk, a 8-9-es kanyarban sok időt veszítettem miatta. Ennek ellenére úgy gondolom, jó kört teljesítettem, és az autó rendben volt, amikor kellett, tehát a Q3-ban. Boldog vagyok, de azt is tudom, hogy a különbség meglehetősen nagy. Emiatt munka vár még ránk, de remélem, hogy a holnapi izgalmas verseny lesz.”

Leclerc hátránya 0,646 másodperc volt egy körön Hamiltonhoz képest. A monacói pontosan tudja, mennyire nagy fába vágja a fejszéjét, ha le akarja győzni akármelyik Ezüst Nyilat: „Nehéz lesz, mert a versenytempójuk pénteken nagyon erős volt. Egy jó rajt nagyon fontos lenne. Meglátjuk, mi történik. Ha eléjük kerülök a rajtnál, akkor könnyebb lesz a dolgom, de máskülönben egyáltalán nem lesz az” – nyilatkozta a kétszeres F1-es dobogós.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: