DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hülkenberg, Sainz: Kár lenne a hazai versenyeinkért

Mivel komolyan benne van a pakliban, hogy a spanyol és a német futam is kikerül az F1-es versenynaptárból 2020-ra, ebben Carlos Sainz és Nico Hülkenberg is közvetlenül érintettek. Meg is kérdezték őket, mit gondolnak erről.

A Spanyol Nagydíj évtizedekig csak időszakosan volt jelen az F1 versenynaptárában, amióta viszont a Barcelona melletti Circuit de Catalunyára költözött, élte világát a naptár fix pontjaként, igaz, általában nem túl izgalmas versenyekkel, miután teszthelyszín lévén ismerik a csapatok a pályát, mint a tenyerüket. Ehhez képest fordított utat járt be a német versenyrendezés, ugyanis a verseny évtizedekig kirobbanthatatlan volt a karaván útvonalából, az utóbbi években viszont kétszer, 2015-ben és 2017-ben is elmaradt.

A németek pénzügyi nehézségei továbbra is fennállnak, viszont, mivel jövőre két új helyszín is érkezik, a másik kiesőnek leginkább a spanyol futamot tippelik, legalábbis az biztosnak látszik, hogy nem Montmelóban lesz a futam. Erről kérdeztek a Francia Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján két érintett versenyzőt, a spanyol Carlos Sainzot, valamint a német Nico Hülkenberget.

00119007_935



„Nyilván aggódom, mert nem akarom elveszteni a hazai versenyemet. Ráadásul nagy veszteség lenne, nem csak a spanyoloknak, de az F1-nek is. Mindenki szívesen jár oda, ráadásul azt mondom, hogy mivel már annyi ideje a naptár része, ugyanúgy egy klasszikus helyszínként emlegethetjük mint Silverstone-t vagy Spát. Nyilván ez a legkevésbé rajtam múlik, a politikához és a pénzügyekhez nekem aztán végképp semmi közöm.”

„Mindig is szívesen jártam Hockenheimbe” - ismeri el készségesen Hülkenberg. „A tavalyi verseny ráadásul kiválóan sikerült, soha nem láttam még ott ekkora nyüzsgést. Hockenheim jó hely, de ahogy Carlos is mondta, ez kőkemény üzlet, és nekünk szinte semmilyen beleszólásunk nincs ebbe. De nyilván szívesen látnám továbbra is a versenynaptárban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: