DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hülkenberg maga mögött hagyná negatív rekordját

Nico Hülkenberg teljes F1-es pályafutása során eddig egyetlen alkalommal sem állhatott dobogóra, éppen ezért nagyon örülne annak, ha ezt a negatív szériát, sőt, rekordját csapata hazai versenyén tudná megszakítani.

Noci Hülkenberg idén már a tizedik szezonját kezdte meg a Formula-1-ben, mégis övé egy egészen furcsa és kifejezetten negatív felhangú rekord: a 32 éves német eddig egyetlen alkalommal sem tudott dobogóra állni. Pedig indult már pole-pozícióból, negyedik versenyeken többször is volt, nyert Le Mans-i 24 órást is, és általános vélekedés szerint a kiscsapatokban versenyzők (egyik) legjobbja, mégis, a pódiumon eddig egyszer sem pezsgőzhetett. Erről, a nagyon szoros középmezőnyről, illetve még több más érdekes témáról is beszélt a Renault-s a Francia Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen helyszínen tartózkodó kollégánk, Mészáros Sándor is ott volt. 

„Egyértelmű, hogy ez (a nagyon szoros csata) megvan, éppen ezért nagyon fontos, hogy jó eredményt érjünk el. Ehhez mindent tökéletesen kell végrehajtanunk, de nyilván mindenki más is arra törekszik csapatként, hogy a lehető legtöbb ponttal távozhasson innen, csakúgy, mint Kanadából.”

 00119010_576



A Renault-nál most Kanadában végre egyszer kijött a lépés, hasonlóban bíznak a csapatnál a hazai versenyen is.

„Az autónk mindig kifejezetten versenyképes volt, de eddig szinte minden alkalommal a körülmények áldozatai lettünk, vagy éppen rosszkor követtünk el emberi hibákat. A versenytempónk például mindig kifejezetten erős volt, mégis Kanada volt talán az első olyan hétvége, ahol a fáradozásaink meghozták az eredményt.”

Már csak a dobogó hiányzik a jó kanadai eredmény után - a Renault-nak és Hülkenbergnek is. „Nyilván nagyon szeretném ezt (a dobogót) elérni, de attól függetlenül, hogy hoztunk ide fejlesztéseket, még mindig van távolság a top 3 csapathoz képest. Remélhetőleg az év végéig még inkább meg tudjuk nehezíteni a dolgukat, de egyelőre a célunk az, hogy stabilan, tisztán mi legyünk a negyedik legjobbak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: