DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Liberty: A szurkolókért versenyzünk...

A Liberty Media feje, Chase Carey szerint azért halasztották el a 2021-es szabályok véglegesítését, mert inkább jól akarják csinálni, mint elsietni. A szurkolókért van minden.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Formula-1-es csapatok megegyezése értelmében elhalasztották a 2021-re vonatkozó új szabályrendszer véglegesítését - mindenki elfogadta, hogy egyelőre ne legyenek konkrétumok, majd csak októberben derüljenek ki a dolgok. Az üggyel kapcsolatban Chase Carey, a Liberty Media feje is megszólalt.

liberty



"Van értelme annak, hogy az új szabályok megérjenek októberig" - mondta a Servus TV-nek. "Világméretű sportról beszélünk, szóval sok a teendő, rengeteg dologról kell gondoskodni. A megbeszélés arról szólt, hogy milyen legyen az F1 jövője, hogyan kellene kinéznie, hogyan hozhat még több drámát a szurkolóknak."

"Átbeszéltük mindezt a csapatokkal, beszéltünk az FIA-val és arra jutottunk, hogy van értelme kitolni a határidőt. Jobb, hogy ha jól csináljuk, mint ha elsietjük, ezért döntöttünk úgy, hogy októberig halasztunk. A szurkolókért versenyzünk, javítanunk kell a pályán zajló versengésen, a futamoknan izgalmasnak és drámainak kell lenni. Meg akarjuk védeni a sportot és megőrizni azt, ami naggyá tette" - magyarázta Carey.

Azt is hozzátette, hogy minden javaslatot köszönnek és megfontolnak, nagyon hosszú a lista, most szépen lassan végigmennek rajta, aztán majd eldöntik, hogy mi a jó irány.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: