DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Fejlesztéseket vet be a Francia Nagydíjon a Ferrari

Nagy durranásra senki ne számítson a Scuderiától a hétvégén, int Mattia Binotto: helyette „kis evolúciók” érkeznek egy hosszabb távú fejlesztési folyamat részeként.

A Ferrari a következő három verseny mindegyikén, Franciaországban, Ausztriában és Nagy-Britanniában is fejlesztéseket tervez bevetni, hogy végre megszerezze szezonja első futamgyőzelmét. (Az sem kizárt, hogy ez az elsőség végül visszamenőleg a Kanadai Nagydíjé lesz: hivatalosan is kérték Sebastian Vettel büntetésének felülvizsgálatát az FIA-tól.) Most Mattia Binotto csapatfőnök a soron következő, Le Castellet-i versenyre szánt újításokra beszélt.



„Kanadát követően határozottan sínen akarunk maradni, és újra versenybe szállni a riválisainkkal. Franciaországban néhány kis evolúció áll majd rendelkezésünkre, olyan elemek, melyek hasznos lépcsőt jelentenek majd, hogy meghatározzák azt az irányt, melyet az autó fejlesztésében veszünk majd” – idézi a Sky Sports Binottót. „Amit a versenyre viszünk, nem lesz megoldás a problémáinkra, helyette a fejlesztésekről gyűjtött műszaki adatokat fogjuk felhasználni a következő lépésekhez.”

„Paul Ricard trükkös pálya volt számunkra tavaly, és tisztában vagyunk vele, hogy ez a pálya nem kifejezetten kedvez a csomagunknak. De semmi sem lehetetlen, ezért készen fogunk állni, hogy a lehető legjobbat nyújtsunk” – folytatta a svájci-olasz vezető.

A Mercedes – ahogy Binotto is célzott rá – uralta a 2018-as Francia Nagydíjat, az első Formula-1-es versenyt Le Castellet-ben 1990 óta. Bár a pálya egyenesei Montrealhoz, a csapat eddigi legerősebb helyszínéhez hasonlóan kedveznek a Ferrarinak, a vonalvezetésben lassabb kanyarok is találhatók, melyek idén gyenge pontjai az SF90-nek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: