DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen jól érzi magát a Red Bullban

A holland F1-es pilóta szerint a francia pálya sokkal jobban fog nekik feküdni, mint Kanada, így nagyobb nyomás alá helyezhetik a Mercedest és a Ferrarit, mint a legutóbbi futamon.

Kanadában nem nagyon volt esélye a Mercedes-Ferrari páros ellen a Red Bullnak, az egyenesekben továbbra is érezhető volt a Honda-motor hátránya, a soron következő Francia Nagydíjon viszont több reménye lehet az istállónak. Max Verstappen is úgy látja, hogy a Paul Ricard sokkal inkább feküdhet nekik, mint Montreal.

verred



"Kanadában a maximumot hoztuk ki a csomagunkból és keményen dolgozunk azon, hogy a szükséges területeken fejlődni tudjunk. Otthonosan, magabiztosan érzem magam az autóban, szóval én azt remélem, hogy képesek leszünk komolyabb kihívás elé állítani az élmenőket Franciaországban" - mondta a csapat felvezetőjében.

"A Francia Nagydíj még mindig kicsit új, emiatt nagyobb kihívást jelent a csapatok számára. Tavaly jól szerepeltünk itt, jól működött a stratégiánk és másodikak lettünk, ami kiváló csapatteljesítmény volt. Maga a pálya nem könnyű, sok az olyan kanyar, ahol széles a kigyorsítás, ez pedig eléggé eltér a többi pályától" - magyarázta.

"Alapvetően remek, hogy van egy futam Franciaországban, ez egy történelmi pálya, ami a biztonságáról ismert, ugyanakkor rengeteg szurkolót vonz, akik imádják a sportot. Ez nagyon jó látni, főleg Pierre számára" - utalt csapattársára, Pierre Gaslyra, akinek ez lesz a hazai futama.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: