DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Kubica csapatot válthat az F1-ben?

Szponzora szerint vizsgálják a lehetőségeket, sok múlik majd a lengyel F1-es pilótán - nyilvánvalóan nem elégedettek a Williamsszel, a kérdés az, hogy milyen pozícióban vannak.

Robert Kubica főszponzora arról beszélt, illetve arra tett utalást, hogy a lengyel pilótának megpróbálnak egy másik csapatnál ülést találni 2020-ra. A Williams idei autója még a várakozásokat is alulmúlja, közük sincs a mezőny többi részéhez, pokolian nehéz vezetni a technikát, így pedig bizonyítani sem nagyon tud a lengyel.

williams-kubica-figure-190522



Kubica szponzora az az Orlen, amely a hírek szerint évi tízmillió euróval támogatja a pilótát és a cég természetesen nem boldog a helyzet miatt. "Egyelőre minden ott van az asztalon, ez egy munka Robert és az Orlen számára" - idézi a lengyel sport.pl az Orlen elnökét, Daniel Obajteket a témával kapcsolatban.

"Vannak még ilyen-olyan lehetőségeink, gyakran beszélünk erről a kérdésről. Nagyon sok múlik azon, hogy Robert melyik irányba indul el. Összességében nagyon jó érzéke van a sporthoz" - tette hozzá. A helyzet persze egyáltalán nem egyszerű és Kubica teljesítménye nem könnyíti meg: eddig folyamatosan és egyértelműen kikap csapattársától, az újonc George Russelltől és ő sem szépíti a történteket. Vajon lesz még olyan csapat, amely igényt tart a munkájára?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: