DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Verstappen: Nem kellett volna hozzányúlni a szárnyakhoz

Max Verstappen szerint hiba volt hozzányúlni az aerodinamikai szabályokhoz, ő ugyanis úgy látja, hogy ha nem nyúlnak hozzá az első szárnyakhoz, most szorosabb lehetne a csata.

A Formula-1-et folyamatosan rengeteg kritika éri, különösen az elmúlt hat évet tekintve, ami idő alatt a Mercedes dominálja a sportot. A három nagycsapaton kívül (Mercedes, Ferrari, Red Bull) senkinek sincs esélye a futamgyőzelemre, sőt utóbbi kettőnek is csak ritkán.

A 2021-es szabályváltozások azt szeretnék előidézni, hogy sokkal szorosabb legyen az egész mezőny, Max Verstappen szerint azonban pont az szakítja szét a mezőnyt, hogy folyamatosan új szabályokat hoznak.



„Valamelyik csapat mindig jobb munkát fog végezni, mikor új szabályok jönnek, mint a többi” – idézi Verstappent a de Telegraaf. „Végső soron szerintem mindenki jobban járna, ha hosszabb időre megtartanánk a regulákat, mivel akkor a többieknek is van ideje felzárkózni.”

„Lesz egy pont, mikor elérkezünk oda, hogy ezek a szabályok, és tíz éven át ezekhez fogunk ragaszkodni, aztán öt-hat évvel később mindenki láthatja majd, mennyivel összébb rázódik a mezőny. Abban is biztos vagyok, hogy ha békén hagytuk volna az autókat és az első szárnyakat, most sokkal szorosabb lenne minden.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: