DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Red Bull: Minket lassítottak, a Mercedest nem

Dr. Helmut Marko tovább támadja a domináló F1-es istállót, szerinte ugyanis a szabályokkal nem hogy közelebb hoznák egymáshoz a csapatokat, inkább pont hogy a Mercedest segítik.

Védekeznie kellett dr. Helmut Markónak, a Red Bull tanácsadójának, amiért azt mondta, hogy a szabályalkotók egyértelműen a Mercedest segítették azzal, hogy vékonyabbá tették a Pirelli-gumik futófelületét - egyedül a Mercedesnek volt eddig gondja ezzel, vagyis egyedül nekik kedvezett a szabálymódosítás. Toto Wolffék természetesen reagáltak erre, most viszont ismét Markón volt a sor.

00119004_459



"Nem igazán értem, hogy miért kell magamat védenem ebben a témában" - mondta a SpeedWeeknek adott interjújában. "Igen, mi is dominálni tudtunk Vettellel négy éven keresztül, de soha nem volt olyan fölényünk, mint a Mercedesnek. Ritkán arattunk kettős győzelmeket" - magyarázta, majd rátért arra is, hogy mi a probléma.

"A nagy különbség a két éra között az, hogy amikor mi domináltunk, az év közben hozott változtatásokkal lelassítottak minket. Más szárnyakat akartak, más diffúzort, kipufogót, manapság viszont nem változtatnak év közben semmin. Jelen pillanatban a Ferrarinak jött jól legkevésbé a gumikat érintő változtatás. Azt nem tudom, hogy lenne-e értelme most megint megváltoztatni év közben" - tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: