Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. szeptember 23. hétfő
F1

Pirelli: Tőlünk senki nem kért még semmit

A gumigyártó szerint ők nem a Mercedesnek kedveznek, mindenkinek a maga dolga, hogy mit kezd a gumikkal, a csapatok részéről pedig semmilyen komoly kérés nem érkezett hozzájuk.

Ha azt nem is állítjuk, hogy áll a bál, de azért központi témának számít manapság, hogy a Pirelli megváltoztatta idénre az F1-es gumikat: vékonyabb lett a futófelület, ami már a szabály megalkotásakor is egyértelműen a Mercedest segítette. A Ferrari folyamatosan panaszkodik, hogy a megváltozott gumik "viccelik meg" idei autójukat, de a Red Bull szerint is ez a fő probléma.

A Pirelli felé azonban egyelőre senki nem nyújtott be semmilyen kérést az abroncsokkal kapcsolatban. "Egyelőre semmilyen kérést nem kaptam. Ha kapunk egy olyat, amit megindokolnak, akkor azt meg fogjuk fontolni" - mondta az Autosportnak Mario Isola, a Pirelli F1-es főnöke.

guma

"Ha ilyen történik, akkor megbeszéljük az FIA-val is. Azonban mi, a Pirelli csak biztonsági okokból módosíthatunk a szezon közben. Ha küldenék is valamit az FIA-nak, nem tudnám, hogy mit írjak bele, mert a biztonsággal nincs semmi baj" - magyarázta a helyzetet a szakember, aki szerint az idei gumikat az FIA-val, az F1-gyel és a csapatokkal egyeztetve alakították ki.

"Hogy hogyan tervezik meg az autót, hogyan generálnak leszorítóerőt, hogyan alakítják ki a felfüggesztést, az az ő dolguk. Nekünk a működési tartományon kell dolgoznunk, de a munka nagy részét elvégeztük, innentől rajtuk múlik, hogy mivel mit kezdenek" - hárította azt a felvetést, hogy a Mercedes igényei szerint igazították az abroncsokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?