DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ross Brawn a stewardok pártján áll

A versenybíráknak sosincs szándékukban befolyásolni egy versenyt, jelentette ki az F1-es főnök, aki egy fociban megfigyelhető vitához hasonlította a jelenlegi helyzetet.

Bár a Formula-1 sportügyekért felelős főnöke, Ross Brawn nem az FIA alkalmazásában áll, mint a versenybírák, hanem a Liberty Media embere, a korábbi Ferrari-csapatfőnök kiállt a Sebastian Vettelre a Kanadai Nagydíjon öt másodperces időbüntetést kirovó stewardok mellett, akik össztűz alá kerültek a napokban:

„Meg tudom érteni, hogyan érez most Vettel, és azzal is tisztában vagyok, hogy a Ferrari meg akarja fellebbezni a döntést” – mondta a Sky Sportsnak Ross Brawn. Azt is tudom azonban, milyen nehéz munkája van a stewardoknak, és hogy nagyon rövid időn belül kell döntést hozniuk, olyan ítéletet, amely a verseny végkimenetelét befolyásolhatja. Nagy tisztelettel vagyok a stewardok munkája és professzionalizmusa iránt, és azt hiszem, ők lennének az elsők, akik azt mondanák, hogy nem szeretnék büntetéssel befolyásolni egy verseny eredményét.”



Brawn a labdarúgásból vett példát, rávilágítva, mennyire nehéz meghúzni néha a határvonalat a szabályosság és szabálytalanság között: „A futballban a videóbíró bevezetése ellenére is vita folyik arról, hogy a kezezés büntetést érdemelne-e vagy sem. Használna, ha az FIA-val megoldást találnánk arra, hogy a stewardok elmagyarázhassák döntéseiket a rajongóknak, és kifejthessék, mi alapján hozták meg őket. Ehhez nyomatékosan hozzátenném: semmilyen rossz szándék nincs egy ilyen döntésben” – zárta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: