DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ferrari: Elfelejtettünk szólni Leclerc-nek

Mattia Binotto bevallotta, hogy nem jelezték F1-es pilótájuknak Sebastian Vettel büntetését - igaz, Leclerc szerint az se változtatott volna semmin, ha szólnak neki.

Mint ismert, a hétvégi Kanadai Nagydíjon Sebastian Vettel öt másodperces büntetést kapott a Lewis Hamilton előtt elkövetett manővere miatt, ezzel pedig nemcsak a győzelme, de a második helye is veszélybe került, hiszen csapattársa, Charles Leclerc is vészesen közelített az említett elméleti határhoz. Végül Leclerc maradt harmadik, de ez nem a csapat utasításán múlt.

lecl



"Nem mondtuk meg neki, ez egy hiba volt a részünkről. Eléggé elfoglaltak voltunk a bokszutcában és egész egyszerűen elfelejtettük. Meg kellett volna neki mondanunk, de nem tettük" - mondta a hétvégét követően Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke. Leclerc az információ nélkül nagy tempóban zárkózott és próbált egy esetleges leggyorsabb kört összehozni, de a "támadást" Vettel végül kivédekezte.

"Az sem változtatott volna semmin, ha mondják, mert mindenképpen keményen nyomtam amiatt, hogy fel tudjak zárkózni. Azt láttam, hogy küzdenek egymással, vagy legalábbis elég közel vannak egymáshoz (Vettel és Hamilton) és éreztem, hogy elég gyors vagyok. Siettem, hogy ha történik valami, elég közel lehessek a lehetőség kihasználásához. Szóval nem, semmin sem változtatott volna, ha tudok az öt másodpercről" - mondta minderről Leclerc.

A két ferraris között így 28 pont a távolság jelenleg, amíg Vettel a harmadik, addig Leclerc csak az ötödik helyen áll a tabellán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: