DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Raikkönen: Néhány tizeddel sokat léphetnénk előre

Kimi Raikkönen a két pénteki szabadedzést a hatodik, illetve a tizenhatodik pozícióban zárta. Összességében nincs oka panaszra, de mindössze néhány tized javulással óriásit ugorhatnának.

A Kanadai Nagydíj első szabadedzésén 30 kört tett meg a finn világbajnok, amin a 6. helyet szerezte meg, a délutáni gyakorlás viszont valószínűleg mérvadóbb az összképet tekintve. Ezen Raikkönen csak a 16. pozícióban zárt.

Tovább nehezítette a Jégember dolgát, hogy a második szabadedzésen Antonio Giovinazzinak gondjai akadtak, így Raikkönennek kellett elvégeznie az olasz feladatából is néhány dolgot.„Ez csak egy edzésnap volt. A tapadás nem az igazi még a pályán, ami nyilván javulni fog a hétvége során” – kezdte Kimi Raikkönen az értékelést, akinél arról is érdeklődtek, mit tud az új Ferrari-motor, de a finn csak ennyit mondott: „Majd meglátjuk…”

 



„Rendben volt a kezdésünk, de még mindig nem a legkényelmesebb vezetni az autót. Sok dolgot ki tudtunk próbálni a második edzésen, azonban még mindig rengeteg munka áll előttünk, és ha csak néhány tizedet tudnánk javítani, azzal jó néhány pozíciót előreléphetnénk, mivel nagyon szoros a középmezőny.”

Raikkönen érezhetően nem volt jó kedvében a napvégi sajtótájékoztatón, miután a legtöbb kérdésre maximum öt szóval válaszolt, amikor azonban megkérdezték tőle, milyenek voltak a gumik, csak ennyit mondott: „A péntek az péntek. A szombat meg majd szombat lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: