DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Túl könnyű lenne manapság az F1?

Nézeteltérés alakult ki a világbajnok Lewis Hamilton és az újonc Lando Norris között. Hamilton szerint napjainkban túl könnyű az F1-ben vezetni, Norris viszont azt állítja, tíz éve még ettől is könnyebb volt.

Egy ötszörös világbajnok és egy ifjú újonc egymásnak ellentmondó szavai járják be a sajtót a Kanadai Nagydíj sajtótájékoztatóját követően. Lewis Hamilton csütörtökön Montrealban azt fejtegette, a Formula-1-nek mennyire kellene férfiasnak lennie, majd az asztalnál ülő Lando Norris korára rákérdezve hozzátette, manapság mennyire nem az. Szerinte az F1-es autók vezetésének a jelenleginél sokkal megterhelőbbnek kellene lennie, mondjuk úgy, mint kezdő évében, 2007-ben.

 norris-action-spain-20191



A McLaren újonca, a 19 éves Norris nem hagyta szó nélkül honfitársa megjegyzéseit. "Nem tudom, hogy ezt miért most mondja, nem akkor, amikor ide került. Biztosan engem, George-ot [Russell] és Alexet [Albon] célozta, mivel mi vagyunk az F1-ben a legfiatalabbak, és talán nem szenvedünk annyira, amennyire ő szeretné" - reagált, majd hozzátette, Hamilton idejében még ennyire sem volt megterhelő a versenyzés.

"Nem hiszem, hogy ez megfélemlítés lenne, csak azt nem értem, ezt máskor miért nem mondta. Manapság sokkal nehezebb Az F1-ben, mint amikor ő bekerült. Azt mondta, hogy szeretné, ha nehezebb lenne a kormány. Nos, bármikor megkérheti a csapatát, hogy vegyenek vissza a szervóból. Hozzá hasonlóan én is bírnám, ha manuális váltóval mennénk, szóval nem értem őt."

Kívülről nem lenne fair állást foglalni a témában, ám egy dolog biztos: a 2019-es autók minden eddiginél gyorsabbak, a megnövekedett tempóval pedig egyenesen arányosan nőtt a pilótákat ért terhelés is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: