DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Milyen időjárás várható a Kanadai Nagydíjon?

Az év 23. hetén a kanadai Montrealban gyűlik össze a Formula-1 mezőnye, ahol az előrejelzések szerint csak a második szabadedzésen mutatkozik egy csekély esély némi csapadékra.

Június 7-9. között rendezik meg a 2019-es Formula-1-es világbajnokság hetedik futamát Kanadában, a Circuit Gilles Villeneuve-ön. Az előrejelzések alapján sok csapadékkal nem kell számolnia a csapatoknak, esetleg a második szabadedzés végén lehet egy kisebb zápor, de jelentős aligha fogja megzavarni ez az istállókat a versenyhétvégére való felkészülésben.

A magyar idő szerint 16:00-kor kezdődő első gyakorláskor Kanadában 10:00-t mutat majd az óra, ekkor 17 °C-ra kell számítani Montrealban, az másfél óra végéhez közeledve pedig már nagyjából 20 °C-ot fognak mutatni a hőmérők. A második szabadedzésre még tovább melegszik az idő, 22-23 °C körül alakul majd a levegő hőmérséklete.



Másnapra kissé lehűl majd a levegő, a helyi idő szerint délután 11:00-kor kezdődő utolsó szabadedzés kezdetén mindössze 15 °C-ot mutatnak majd a hőmérők, a 14:00-kor induló kvalifikáció alatt pedig 18-19 °C várható.

A verseny napján aztán igencsak megváltoznak az időjárási körülmények. Ugyan eső nem várható a vasárnap Kanadában, de a szombati 15-18 °C-hoz képest a rajt idejében 24-26 °C-ig is fel fog kúszni a hőmérők higanyszála, ami megnehezítheti majd a csapatok dolgát a gumikezelés szempontjából.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: