DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Red Bullnak "minden téren" fejlődnie kell

Nagyobb teljesítmény, több leszorítóerő, jobb tapadás - Max Verstappen szerint a Red Bull F1-es autójának minden egyes területen javulnia kell, ha fel akarja venni a kesztyűt a Mercedesszel.

Az idei Formula-1-es szezonban sok szó elhangzott már a Mercedes dominanciájáról és a Ferrari gyengélkedéséről, ezzel párhuzamosan pedig érdemtelenül kevés figyelmet kapott az élmezőny harmadik csapata, a Red Bull. Pedig a Christian Horner vezette alakulat szépen csendben, ám annál hatékonyabban gyűjtögeti a pontokat, egyre nagyobb veszélyt jelentve a Ferrarira. A bikák fejlődésében az olaszok legyőzése csak egy részsiker lenne, hiszen az elsődleges célpont számukra is az úthengerként működő Mercedes. Max Verstappen beszélt a csapat feladatairól.

redbull-action-20191



"Minden egyes területen javulnunk kell, ha igazán fel akarjuk venni a versenyt velük. Leszorítóerőből mindig többre van szükség, abból sosem elég" - jelentette ki a holland, aki szerint a kanadai pálya papíron nem kedvez a Red Bullnak, de ettől függetlenül semmilyen jóslatba nem bocsátkozik a csapat várható teljesítményét illetően. 

"Annyira nem lesz számunkra kedvező, mint Monaco, de majd meglátjuk. Emiatt nem aggódom túlzottan. Előbb derüljön ki, mire vagyunk képesek, minden más csak spekuláció. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a leggyorsabbak, de nincs olyan nagy lemaradásunk, és próbálunk mindent finomhangolni."

A Red Bull várhatóan Kanadában is alacsonyabb leszorítóerővel kompenzálja majd teljesítménybeli hátrányát, ám Verstappen szerint a Hondának köszönhetően már nem kell olyan drasztikus megoldásokra gondolni, mint pár évvel ezelőtt. "Alapvetően minél több erővel rendelkezünk, annál több mocskos leszorítóerőt termelhetünk. Úgy gondolom, hogy nem kell annyira extrémnek lennünk, mint 2016-ban."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: