DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Marko: Hülkenberg? Légből kapott ötlet!

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko tagadta, hogy csapata tárgyalásban állna Nico Hülkenberggel, a Renault jelenlegi versenyzőjével. Szerinte az egész ötlet nonszensz.

A Monacói Nagydíjat követően a Motorsport.com olaszországi kiadása azt állította, hogy a Red Bull és Nico Hülkenberg tárgyalásokat kezdeményeztek egy 2020-as üléssel kapcsolatban. A híresztelés szerint azért kezdeményezett ilyen lépést a Red Bull, mivel nem voltak elégedettek Pierre Gasly teljesítményével, és amennyiben a szezon során sem tudna javulást felmutatni, lecserélhetik őt.

Dr. Helmut Marko azonban egyértelműen cáfolta a pletykát és tiszta vizet öntött a pohárba: „Ez a híresztelés annyira légből kapott, hogy nem is akarok az ilyen kérdésekre válaszolni soha többé” – idézi Markót az Autobild.



„Teljesen nonszensz az egész” – folytatta Marko, majd hozzátette: „Szegény Gasly még fel is hívott emiatt, de neki is megmondtam, hogy nincs szó semmi ilyesmiről.”

Az tény, hogy Pierre Gaslynak mindenesetre össze kell kapnia magát, hiszen egyelőre nem tudja felvenni a kesztyűt Verstappenel szemben, a Red Bullnál pedig Kvjat óta tudjuk, hogy szoktak radikális döntéseket meghozni a siker érdekében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: