DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ericsson átmenetileg kitúrná az Alfából Raikkönenéket

Persze csak átmenetileg: a svéd ex-F1-es nagyon szeretné tesztelni az idei Alfa Romeót és azt is logikusnak tartaná, ha egy-egy pénteki szabadedzésre beülhetne valamelyik pilóta autójába.

Marcus Ericssonnak 2019-re már nem maradt hely az Alfa Romeóvá alakuló Saubernél, a svéd pilóta idén az IndyCarban versenyez, de közben maradt az Alfa kötelékében is, mint tartalékversenyző. Ez azonban azt jelenti, hogy egyelőre az idei szezonban pontosan nulla percet töltött az Alfában - éppen ezért változásra számít az év második felében.

alfa



"Azt remélem, hogy tesztelhetem az autót még ebben a szezonban, csak hogy naprakész legyek az idei autókkal, meg mindennel" - mondta Ericsson a RACER kérdésére. "Amikor beszélek velük, ezt erőltetem, ezt hajtom: hadd üljek bele az autóba és hadd próbáljam ki egy tesztnapon. Megerősítve nincs még semmi, de tudomásom szerint az a terv, hogy az IndyCar-szezon után pár futamon ott legyek majd velük. Ez a jó az IndyCarban: szeptemberben már vége, úgyhogy utána mehetek az F1-es versenyekre."

Nagyon szeretné, hogy versenyhétvégén is beülhessen az autóba, de erre kevesebb esélyt lát, mint arra, hogy tesztelhesse az idei Alfát. "Semmi sincs eldöntve, de azt is erőltetem, hogy egy versenyhétvégén, egy pénteki szabadedzésen beülhessek. Továbbra is én vagyok a tartalékpilóta, szóval lenne értelme némi pályán töltött időnek a részemről arra az esetre, ha történne valami. Egy szabadedzést viszont nehéz elvenni egy versenyzőtől, úgyhogy inkább egy tesztre koncentrálok és arra, hogy ott hogyan teljesítek" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: